Приключи ученическият конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“

Снимка: Infomreja.bg

При засилен интерес премина набирането на творби за ученическия конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“, обявен от евродепутата Асим Адемов. На служебния e-mail се получиха 14 есета и 22 мултимедийни презентации, чрез които младежите изразиха своето виждане за мястото на България като пълноправен член и пътя на страната ни за развитие в ЕС. Ученици от територията на всички 14 общини в област Благоевград активно се включиха в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата.

Две са категориите, в които протича състезанието - ученици от 8-ми и 9-ти клас участват чрез авторско есе, а тези от 10., 11. и 12. клас – чрез мултимедийна презентация. Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник - ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР-Радио Благоевград и Юлиана Христова – старши експерт по Български език и литература в РУО – Благоевград.

Ще бъдат връчени по 3 първи и 3 поощрителни награди и в двете възрастови категории. Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще могат да се запознаят на място с работата на една от най-важните български държавни институции - Народното събрание.

Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата на Асим Адемов, а награждаването на победителите ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в гр. Благоевград през месец февруари 2018 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g
loading...