Приключи обучението на специалисти и възрастни с увреждания в Кюстендил

снимки: Сдружение "Партньори Кюстендил"

Приключи усилената едногодишна работа за повишаване на уменията за независим живот на възрастни хора с увреждания и повишаване на професионалните качества на специалистите в Кюстендил. Това е факт след успешното приключване на проект «Стартираме със СТАРТ» на сдружение „Партньори Кюстендил” и Сдружение на хората с увреждания в Полша.

В рамките на проекта бе проведен тренировъчен лагер в Полша за хора с увреждания от България. В лагера участваха 10 лица с физически увреждания и петима специалисти, които ги подпомагаха по време на пътуването и провеждането на лагера.

В рамките на проекта бяха проведени и два обучителни семинара в България и Полша за български специалисти, работещи с хора с увреждания.

Над 30 български специалисти от различни институции се включиха в обученията и имаха възможност да се запознаят с добри практики на полските колеги и да придобият допълнителни знания и умения в областта на подпомагане на хора с физически увреждания.

Бенефициентите, които присъстваха на пресконференцията, споделиха, че за тях много полезни и зареждащи са били заниманията в ателиета за терапевтичен куклен театър и Арт-вариации. В ателиетата участваха над 30 живеещи в дома, които в продължение на 5 месеца овладяваха умения в съответната област и се подготвяха за заключителния спектакъл, който направиха в края на месец април.

Основната цел на специалистите, работещи в ателиетата – Евгени Серафимов и Лозен Йорданов, бе да работят за развиване на талантите на хората с увреждания, повишаване на тяхното самочувствие и самооценка.

 

снимки: Сдружение "Партньори Кюстендил"
снимки: Сдружение "Партньори Кюстендил"
снимки: Сдружение "Партньори Кюстендил"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK