Програма „Еразъм+“ събра Европа в Първо ОУ в Гоце Делчев

Снимки: Първо ОУ

Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“, Гоце Делчев, се превърна в международен център за споделяне на добри практики.

Учители от страните партньори на училището домакин, което е координатор на проект по програма "Еразъм+" “Next step of social life learning through English”, участваха в различни училищни и извънкласни дейности.

Петнадесет учители от Испания, Чехия, Турция и Литва споделиха своя опит в областта на здравословния начин на живот и здравословното хранене, спорт и извънкласните дейности, работа с деца със СОП и деца застрашени от отпадане от училище, театър и драма методи в образованието, традиции и култура. Те наблюдаваха уроци по английски език, както и преподаваха такива на ученици от училището.

Работната програма в Първо основно училище започна с традиционно посрещане с хляб и мед и китка здравец. „Девойко, мари убава“, изпълнена на гайда, огласи училището и развълнува присъстващите гости. Битът на българина бе представен чрез подредената етнографска изложба и тъкането на килимче на детски стан с учениците от III „А“ клас, с класен ръководител г-жа Головодова.

Учителите от партньорските страни наблюдаваха уроци по английски език в часовете на г-жа Динева – координатор на проекта, коментираха методите и средствата на обучение по чужд език в българската образователна система, а също така и те самите бяха учители на възпитаниците от училището и представиха различни и атрактивни упражнения.

Под ръководство на г-жа Ванюшкина и г-жа Попаркова ученици и учители представиха националната кухня и приготвиха типични ястия за България, Турция, Чехия, Литва и Испания.

Г-н Грошков представи учебния процес по физическо възпитание и спорт в България, а г-н Динев демонстрира работата на учителя в часовете по извънкласна дейност.

Неповторими преживявания оставиха у учениците часовете по танци с учителите от Турция и Литва, както и народните хора с учителите от България.

Участниците в проекта „Еразъм+“ бяха топло посрещнати от кмета на община Гоце Делчев - Владимир Москов, където разказаха  за своите страни, градове и училища и научиха факти за местната управление.

Полезен педагогически опит учителите получиха от посещението в  Центъра за специална образователна подкрепа „Васил Левски“, където  г-н Кобаков и неговият високо квалифициран и силно мотивиран екип от специалисти приемат предизвикателството на новото време и прилагат иновационни методики в процеса на работа в образователни, възпитателни, корекционни, рехабилитационни, терапевтични дейности за деца със специални образователни потребности.

Много положителни емоции и бурни аплодисменти предизвика представлението на английски и руски език в залата на  читалище Просвета.

Учители и ученици от училището представиха красотите на България, посетиха и запознаха партньорите със забележителностите на Гоце Делчев, Банско, София, като и с неповторимата природа на Пирин планина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK