Янка Такева: Образователната система се омаскарява

Снимка: Infomreja.bg

Изключително съм притеснена, че се омаскарява образователната система. Кой човек си пази смс-и от седем години? Те не показват абсолютно нищо. Това каза председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева в ефира на bTV.

„Всеки родител, чието дете не е успяло да влезе в детска градина е ощетен. Има стандарт и наредба за прием в детските градини. Деца, които имат хронични заболявания се приемат от медицински протокол, подписан от трима лекари. Грехота е да се говори срещу тях. Децата ни са болни“, подчерта Такева. „Правилно е да се направи проверка. Колежката е нарушила изключително много закони и наредби“, смята тя.

Васил Николов, представител на родителска организация заяви, че най-много са сигналите от София за нерегламентиран прием в детска градина. Деца дори с хронични заболявания чакат, а други влизат. Такева подчерта, че в яслените групи по списък са 30 деца, а средната месечна посещаемост на децата в групата трябва да са не по-малко от 24. "Това означава, че ако сега отидем в която и да е детска градина това се спазва“. „Аз съм дълбоко убедена, че е имало молби за помощ. Има проблем в човещината“, заяви Такева.

„Ние вярваме и се надяваме, че ако има виновни, ще има и наказани. Настояваме да има граждански контрол при всички проверки. Цялата тази схема трябва да бъде разплетена“, категорични са родителите./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK