Приеха на първо четене изменение на Интегрирания план за развитие на Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Общински съвет-Благоевград одобри на първо четене изменение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград за периода 2014-2020 г. Изменението предвижда включването на 13 нови обектни предложения. Сред тях са подлез за квартал „Грамада”, хотел с трибуни при стадион „Христо Ботев”, спортна база в местността „Ягоденица” в село Зелен дол, изграждане на релсово пасажерско транспортно съоръжение с въжено задвижване към м. „Зайова поляна”, основен ремонт на Зоопарк Благоевград и възстановяване и рехабилитация на градски парк „Ловен дом” с прилежащата към него сграда на Обсерваторията.

Обектите са избрани със стратегическо значение за жителите на града. Те са публикувани на сайта на община Благоевград – www.blgmun.com, отдел „Обяви и съобщения” и подлежат на коментари и допълнения до 2 септември. Окончателното решение за изменение и допълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград  ще бъде гласувано от общинските съветници на следваща сесия. Следващата възможност за изменение на плана ще има през 2019 година.

„Общината има за цел възможно най-бързо да се случи този процес на допълнение, за да не губим ценно време и ресурс”, каза зам.-кметът Зорница Кралева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK