Приеха Изборния кодекс

Снимка: БГНЕС

Скандал с пултовете за гласуване в новата пленарна зала

От управляващото мнозинство отрекоха да има проблем. Системата за гласуване работи, категоричен беше зам.-председателят на парламента Валери Симеонов.

"Започнаха да правят показно какво ще правят с машинно гласуване на изборите. Вотът им не е подменен, но изведнъж решението им се оказва нелегитимно. Същото ще направят на изборите", каза Тома Биков от ГЕРБ.

"Проблемът не е как един народен представител ще гласува. Проблемът е с пултовете, защото без биометрия мога да гласувам в три отделни места. Искам да се направи проверка и да се установи за приетите текстове, защото това би означавало манипулация", коментира Джейхан Ибрямов от ДПС.

Народното събрание отхвърли предложението, внесено от Красимир Ципов за ВНС да се избират по смесена система като от 400 двеста да се избират на мажоритарен принцип.

Отпаднаха всички предложения на ДПС да се премахне 6-месечната уседналост преди изборите. Отпадна и искането на Обединени патриоти да не се вписва поредния номер в бюлетината на партията и коалицията.

БСП се застъпи за предложението на патриотите да се гласува за кмет и в малките населени места с под 350 души, а не да бъдат назначавани кметове на кметства. В крайна сметка обаче мнозинството не подкрепи тази промяна./ btvnovinite.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK