Прибират в приют агресивните кучета в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Приютът, стопанисван от общинското дружество „Биострой“, намиращ се в складовата им база в Благоевград, е преустроен и реставриран, за да отговаря на стандартите и изискванията на приютите за бездомни кучета.

Община Благоевград е подала заявление до Областната дирекция по безопасност на храните за даване на разрешително за временно настаняване на кучетата. Вече са изградени 6 клетки, в които ще бъдат настанявани заловените бездомни кучета, проявили агресия по улиците на града.

В помещенията е подсигурено водоснабдяване и електричество. Проверка на Областната дирекция по безопасност на храните  установи, че помещенията отговарят на изискванията, годни за експлоатация  и  ще заработят до 20 юли.

Проблемът с безстопанствените кучета е много сериозен в цялата страна, броят на четириногите на територията на Община Благоевград надхвърля 200.

В бъдещите намерения на Община Благоевград е заложено построяването на нов приют, като за целта има обособен терен  в кв. "Струмско".

Докато работи временният приют, Община Благоевград ще търси диалог със съседните общини за построяването на приют, съобразен с всички необходими изисквания и директиви на Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK