При засилена полицейска охрана доведоха Каплата в съда (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Заседанието ще бъде закрито за журналисти

Васил Капланов – Каплата влезе в Дупнишкия районен съд при засилена охрана. Той запази пълно мълчание пред журналистите, които го питаха дали откритите боеприпаси са негови. Процесът по вземане на мярката за неотклонение ще бъде закрит.

Капланов е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия- 115 бр. патрони калибър 9х19мм, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал.2, вр. ал.1, пр. 2- ро от НК.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, Каплата беше арестуван преди два дни в заведение „Червеното“ в Дупница. Името му беше свързано и с изчезването на 43-годишния Янек Миланов. Дупничанинът за последно се качва в джипа на Капланов и от тогава няма и следа от него. За последно Янек е видян на 31-и юли пред блока му в ж.к. „Бистрица“.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев обяви, че се претърсват 120 кв. км площ край Сапарева баня. Анализът е направен по ред признаци, които не смятам да коментирам защо се претърсват точно тези 120 кв. км. Това обяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на мястото на претърсванията край Сапарева баня. По негови думи служителите на МВР са подготвени да останат тук няколко дни.

„Днес се провеждат няколко операции на територията на град Дупница - едната е по претърсване на определен район, около 120 кв. км. Ще бъдат претърсени от служители на МВР със следови кучета. Другата е по-мащабна на територията на град Дупница, включени са всички контролни органи на държавата, селектирани са голям брой обекти. Изградени са 7 КПП-та на територията на град Дупница“, посочи директорът на ГДНП, Николай Хаджиев.

Той уточни, че от получаването на сигнала по изчезването на Янек до момента са проведени редица оперативно-издирвателни действия, образувано е досъдебно производство. „Извършва се и проверка на РУП – Дупница, проверяват се включително и действията на полицията. Работи се по всички направления“, каза още директорът на ГДНП. По линия на битова престъпност вече има задържани 4-ма в Дупница.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK