При спецакция в Банско арестуваха 27-годишен от Кипър, замесен в телефонни измами за над 100 000 евро

Снимка: МВР, архив

Служители на ГД „Национална полиция“, съвместно с РУ-Банско, задържаха извършител на телефонни измами в Гърция. Изяснено е, че той е замесен в измами за над 100 000 евро.

Задържането му е резултат от ефективното двустранно сътрудничество между сектор “Престъпления против собствеността и културно-исторически ценности” - ГДНП и служители от Дирекция “Криминална полиция” - Солун, Гърция.

Операцията е реализирана на 24 февруари на територията на Банско под ръководството на сектор “Престъпления против собствеността и културно-исторически ценности” при ГД ”Национална полиция” с участието на служители от РУ-Банско. В хода на полицейските действия е открит извършител на телефонни измами на територията на Република Гърция.

27-годишният Х.К.-Гърка, гражданин и на Кипър, е задържан във връзка с издадена от гръцките власти Европейска заповед за арест. Той е криминално проявен за престъпление по чл. 206 от НК.

В процеса на работата по случая е изяснено, че Х.К. е съпричастен към множество телефонни измами, извършени в Гърция, при които са придобити над 100 000 евро.

При съвместната работа криминалистите изяснили схемата на действие  - извършителите звънят на случайно избрани телефонни номера, представят се за лекари или адвокати, съобщават за пътен инцидент, в който е участвал роднина и искат пари от жертвата, за да се покрият медицински или други разходи.

В Банско Х.К. е задържан заедно с Д.Д., /30 г./, криминално проявен за извършени престъпления по чл. 194, чл. 209 и чл. 210 от НК и Д.Д. /20 г./. Образувано е досъдебно производство. Тримата са  задържани за срок до 24 часа. Материалите са докладвани на наблюдаващ прокурор при Районната прокуратура в Разлог. Проверява се съпричастността на тримата към извършени телефонни измами и в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK