Президентът в Благоевград за 110-годишнината от Илинденското въстание

снимки: infomreja.bg, архив

Президентът на Република България Росен Плевнелиев и Националната гвардейска част на страната ще пристигнат в Благоевград на 20 юли, за да станат част от кулминацията на тържествата по повод 110 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Тържествена заря-проверка ще озари небето над Благоевград, за да припомни храбрия подвиг на героите, дали живота си в чутовната битка, която предзнаменова свободата на българския народ.

Програмата по повод 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание ще започне в 11:00 часа, в двора на благоевградския храм „Въведение Богородично”.

Официалната церемония ще продължи с издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев от 11:30 часа, на площад „Македония“. След края на тържествената церемония, от 12:00 часа на специално построена сцена ще започне празничния концерт, посветен на 110 години от въстанието, което пише новата история на България.

Обединен детски комплекс, фолклорна формация  „Магдалена” и Център по изкуствата са само част от изненадите за благоевградската публика в знаменития ден.

Тържествата в Пиринско по повод 110-годишнината от Илинденско- Преображенското въстание ще продължат на площад „Георги Измирлиев” от 21:00 часа. Националната гвардейска част на Република България ще проведе тържествена заря-проверка, която ще озари небето  над Благоевград.

От 21:30 часа на открита сцена на площад „Георги Измирлиев”  в концерт- спектакъл ще излязат едни от емблематичните за Пиринския край изпълнители, които ще разкажат чрез музика и танц историята на една свобода. Ансамбъл „Пирин” и Любка Рондова, Руска Стоименова, Владислав Вълчев, Николай Кимчев, Кирил Костов, Стойка Германова са само част от имената, които ще пренесат благоевградската публика 110 години назад в историята, по време на Илинденско- Преображенското въстание.

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK