Президентът в Банско: Не съм аз този, който разделя нацията

снимки: Община Банско

Президентът Росен Плевнелиев бе официален гост на откриването на 16-ия Международен джаз фестивал в Банско. Държавният глава бе посрещнат от кмета на курортния град Георги Икономов, след което двамата проведоха кратка среща в кабинета на градоначалника.

На брифинг след закритата за журналисти среща Плевнелиев коментира мотивите си за налагането на частично вето върху актуализацията на бюджета: „Моите мотиви бяха всичко друго, но не и политически. Те са много ясни и принципни. Казах много ясно 3 неща. Първо - искаме повече прозрачност на разходите, второ - да знаем дългът за какво ще се харчи, и трето - искаме по приходната част да сме малко по-амбициозни. Трябва да бъдем прозрачни в разходите и да кажем на нацията за какво ще похарчим този милиард”, подчерта той. 

Президентът отхвърли обвиненията, че разединява нацията. "Не съм аз този, който разделя нацията на партии, градове и села, богати и бедни. Аз работя за това нацията да бъде обединена, да има принципи. Какъв по-голям принцип от това да бъдем честни", обяви държавният глава. 

След срещата с журналисти Росен Плевнелиев бе гост на церемонията по откриването на XVI Международен джаз фестивал "Банско 2013".

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK