Президентът уважи 40-ия юбилей на математическата гимназия в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Природоматематическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград посрещна скъп гост за своя 40-годишен юбилей – президента Росен Плевнелиев, възпитаник на елитното училище от випуск 1982 г.

„За пети път присъствам на годишнина на гимназията. Никой не бива да подценява ПМГ – Благоевград, след като президентът е дошъл на крака, за да ви уважи“, заяви пред препълнената зала „Яворов“ държавният глава.

Плевнелиев с вълнение се върна години назад и си спомни за времето, когато е бил ученик. „Това училище ми даде много. То ме направи това, което съм днес. Благодарение на него сега имам самочувствието, което вие ми дадохте“. С тези думи президентът се обърна към педагозите от гимназията и директорката Татяна Ядкова.

Сред първите, които посрещнаха Росен Плевнелиев пред зала „Яворов“, бяха кметът на Благоевград Атанас Камбитов, председателят на Общинския съвет и областен координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева и майката на президента – Славка Плевнелиева – бивша учителка.

Според държавния глава образованието и случващото се в българските училища е по-важно от изборите и финансовата криза. „Именно младите са тези, за които си струва да работим денонощно, защото те са тези, които ще движат държавата ни напред“, допълни той.

Плевнелиев посочи, че в политиката човек трябва да бъде реалист и определи себе си като позитивен реалист. „Вярвам, че нищо не се постига от днес за утре и съм убеден, че трябва да дадеш, преди да получиш. Вярвам също, че следващият президент ще бъде по-добър от мен“, подчерта най-известният възпитаник на ПМГ – Благоевград.

Областният координатор на ГЕРБ и водач на листата в Пиринско Даниела Савеклиева също отправи приветствие към учители и ученици от елитната гимназия по случай юбилея.

"В живота има празници, които имат непреходен и вечен характер. Такъв празник е годишнината от създаването на вашето училището, особено когато става въпрос за 40 години труд в полза на българското образование. Едно неоспоримо доказателство за зрялост, мъдрост, постоянство, за търпение и успехи. Ето защо, за мен е голяма чест и привилегия да ви поздравя с този светъл празник. Затова, че вие  начертахте пътя към знанието на поколения млади хора. Помогнахте им да изградят своите представи за добро и лошо, за честност и безчестие, за победа и поражение“.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK