Хореографът Мирослав Димитров ще оглави Ансамбъл "Пирин" до избор на нов ръководител

Снимка: Община Благоевград

Това решение е взето след разговора с Димитров и с диригента Стоимен Добрев

Хореографът на ансамбъл "Пирин" Мирослав Димитров ще бъде главен художествен ръководител, до провеждане на конкурс за длъжността.

Това решение е взето след разговора с Димитров и с диригента Стоимен Добрев, която се проведе във вторник. По време на срещата, пред сградата на Община Благоевград, част от танцьорите и изпълнителите на ансамбъла проведоха символичен протест, след което внесоха подписка в подкрепа на Мирослав Димитров и Добрев.

"Това предизвика изненада у мен и екипа ми, тъй като никой и никога не обсъждал идеи, свързани с освобождаването им. Нашата среща имаше за цел, да се обсъди бъдещето и перспективите пред ансамбъла, решението за назначаването Димитров на този пост е плод, именно на това обсъждане. Много е важно да се разбере, че никой не иска, да пречи на работата на ансамбъла, както и това, че повишения контрол от наша страна е с цел да се въведе известен ред, който да помогне за развитието му, а не за да се "осакатява" състава, да се уволняват хора и прочее", написа кметът Румен Томов в профила си.

Допускам възможността, членове на ансамбъл "Пирин" да са въведени в заблуждение, което е провокирало реакцията им и решението, да организират протеста и подписката. Затова е важно те да разберат, че бъдещето на ансамбъла е приоритет, както за мен, така и за целия екип. Бих искал, да изясня още нещо, решението ми е взето изцяло на база разговорите, които проведохме с Мирослав Димитров, визията за развитие, която той споделя, както и безспорния опит, който има. Всякакви други спекулации по темата са напълно безпочвени и излишни, допълва Томов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK