Администрацията на президента предложи конкретни проекти в рамките на Плана за възстановяване на България

Снимка: Infomreja.bg

Предложенията на президентската институция са свързани с насърчаване на иновациите и др.

Администрацията на президента внесе предложения за реализацията на конкретни проекти в рамките на откритата процедура за обществени консултации по Проект на План за възстановяване и устойчивост на България. Проектите ще бъдат представени на последващ етап в президентската институция.

Реализацията на предлаганите от Администрацията на президента проекти ще има съществен принос за повишаване на прозрачността в управлението, за възстановяване на потенциала за растеж, за развитие на конкурентоспособността на българската икономика, както и висока добавена стойност за цялото общество. Проектите ще гарантират устойчивост спрямо рискове и негативни въздействия от кризата, породена от COVID-19, и ще допринесат за модернизация на страната и повишаване на нейната сигурност.

Предложенията на президентската институция са свързани с насърчаване на иновациите, науката и образованието, развитие на високи технологии, повишаване на енергийната сигурност на страната ни. Те са разработени в сътрудничество с експерти в съответните области и съответстват на основните приоритети, очертани в Плана за възстановяване и устойчивост на България и в другите стратегически документи за развитие на страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK