Честванията на Деня на Банско започнаха с детски спортен празник

Снимки: Община Банско

Със спортен празник, адресиран към децата, започна едноседмичната програма, посветена на 106-годишнината от Освобождението на град Банско.

Подготвено с много любов и старание от спортните клубове в планинския град, събитието под надслов „Растем здрави и силни” се проведе в Градския парк.

По неговите алеи децата, заедно с техните учители се състезаваха в игрите „велородео” с колела и тротинетки,

„Удари перото най-далеч” и още много забавления. С много усмивки и добро настроение, учениците се включиха в игрите. А победени нямаше - само победители, които спечелиха своите дребни лакомства.

На спортния празник присъства народния представител Александър Мацурев, който поздрави малките палавници и им пожела да бъдат здрави, силни и усмихнати, както и да почитат и познават историята на своя град и неговите велики личности.

Детската програма по случай Деня на Банско включва още Детска кинопанорама, където те ще могат да гледат любимите си анимационни герои. А любителите на приключенията на открито ще могат се включат в турнира „Детето риболовец без дрога”, където да премерят сили със своите връстници кой ще има най-голям улов.

Празничната програма, посветена на Деня на Банско продължава с юбилейния спектакъл на танцов състав „Пиринско настроение”. Тази вечер от 18:00 ч. в салона на читалище „Никола Вапцаров”, самодейците ще зарадват публиката с едночасова програма под мотото „Една приказка без край”.

В програмата на събитията е включено също награждаването на победителите в зеления конкурс „Красивите градини на Банско”, както и любопитната авторска изложба на Маргарита Голева - родословни дървета на известните фамилии на Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK