„Спасеното“ българско знаме от „Росенец” отпътува към протеста в София

Снимка: Infomreja.bg

Близо 40 протестиращи тази сутрин потеглиха към столицата

„Спасеното“ от граждани знаме, от плажа на парк Росенец, днес отпътува към протеста в София. Трикольорът беше захвърлен от охранител на НСО при скандала с Христо Иванов в парк Росенец. Протестиращи ще отнесат към националния протест и символичен стол от инквизицията в знак на недоволство към управлението, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Близо 40 протестиращи тази сутрин потеглиха към столицата със спасеното от скандалния парк Росенец знаме, захвърлено на земята от охранител на НСО. Бисер Русимов, който доплува до брега за да спаси българския трикольор, днес ще го отнесе към националния протест.

Това знаме беше поругано, нещо което никога не се е случвало в българската история. Той ще бъде символ на обединения целия български народ, да поставим началото на един нов български парламент, заяви Русимов. Мотивацията на протестиращите пък беше кратка и ясно.

Аз специално имам най-голямата мотивация, едното е на 4 години, другото на 8 години – децата ми, каква по-голяма мотивация да имам от това. Всеки ден да излизат и да обясняват че сме били в топ 3 по икономика в Европа, всичко било наред. Майка ми вчера ми звъни, няма пари за лекарства. каква икономика сме ние, попита Манол Тодоров – общински съветник.

Електрически стол за изпълнение на смъртни присъди, изработен символично от бургаски творци също потегли с протестърите към София. Той ще бъде поставен пред Народното събрание с покана към управниците да го тестват.

Този стол, никой не трябва да сяда на него разбира се защото живеем в XXI век. Това е един символ, който иска да покаже това, че оставката не е достатъчна, народът има нужда от възмездие, тези хора не може просто да кажат ние си тръгваме, извинявайте че ви окрадохме. Тези хора трябва да бъдат наказани и всички вие и ние го знаем, заяви Кристиян Киров.

Към протестиращите се присъедини и далечен родственик на Дякона, който облече дреха с лика на Апостола с послание – „Нивга не умря”.

Горд съм, горд българин съм и отивам да протестирам, защото съм с целия български народ и защото виждам и майка ми и баща ми как живеят, каза и Чавдар Бахчевански.

Групата очаква по пътя към столицата към тях да се присаденият още недоволни българи, които да изразят несъгласието си срещу управлението тази вечер на националния протест.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK