Окръжна прокуратура – Кюстендил, с разпореждания до областния управител и кметовете на общините

Снимка: Infomreja.bg

В Кочериново въведоха вечерен час след 19 часа

Окръжна прокуратура – Кюстендил, е извършила проверка, с оглед указанията, дадени от Върховна административна прокуратура и Софийска апелативна прокуратура, за предприетите мерки против разпространение на вируса Covid-19.

Незабавно са били изпратени разпореждания до областния управител на област Кюстендил и кметовете на деветте общини на територията на областта.

В Окръжна прокуратура – Кюстендил, е постъпила информация от органите на местната власт за спазване на мерките и указанията, въведени със заповедите на министъра на здравеопазването, както и препоръките на Националния оперативен щаб.

Кметовете са издали заповеди, касаещи противоепидемичните мерки, с оглед спецификата на отделните населени места. Сред тях са провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични дейности, в т.ч. дезинфекция на обществени места и търговски обекти, спазване на санитарно-хигиенни изисквания и недопускане на струпване на хора, преустановяване на платено паркиране на ППС, създаване на организация за подпомагане на възрастни и нуждаещи се хора.

Забранени са масови мероприятия и организиране на пазари. В община Кочериново е въведен вечерен час след 19:00 ч. На територията на община Трекляно има едно лице под домашна карантина, което се наблюдава от органите на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK