Президентът с рафтинг приключение по река Струма

Снимки: Reflipteam

Президентът Румен Радев преживя рафтинг приключение по Струма, съобщи "24 часа". Той получил екстремното изживяване като подарък за рождения си ден от съпругата си Десислава. 

Спускането било следобеда на самия рожден ден на Радев - 18 юни. Организирал го Рафтинг и Каяк Клуб Рефлип. Радева избрала фирмата случайно от интернет. Платила е по 50 лв. за съпруга си и за нея, става ясно от ценоразписа на фирмата. 

След инструктаж за безопасност и поведение в реката и оборудване с подходяща екипировка, семейство Радеви минало в лодка 12 километра по Струма из Кресненското дефиле. Това е най-доброто място за рафтинг в България, разказа Борислав Пауновски, шеф и гид във фирмата. 

12 силни бързея, най-големият от които 1 километър, здраво вдигнали адреналина на президентската двойка. Водата била около 40-50 кубика в секунда. Вълните удряли лодката и заливали президента и съпругата му, но те били много щастливи и доволни. 

"Радев се оказа доста здрав и в добра форма. А и е много наблюдателен и, въпреки гребането, успяваше да забележи предварително скали и други препятствия по пътя", разказа Пауновски. 

Президентът с голям интерес разпитвал за природата и забележителностите по трасето, наблюдавал кормораните. Лошо впечатление му направило обаче, че покрай реката има много боклуци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK