Президентът Росен Плевнелиев със свой указ промени името на гоцеделчевското село Мусомища на Мосомище

Снимка: Infomreja.bg, архив

С Указ № 379 от 30.11.2016 г., издаден от Президента на Република България  Росен Плевнелиев, името на едно от населените места на територията на община Гоце Делчев вече е официално променено.

Променено досегашното име на гоцеделчевското село Мусомища, което след президентския указ ще е село Мосомище. Досега, селото фигурираше в ЕКАТТЕ /Единен класификатор на административно-териториалните и териториалните единици/ с името Мусомища.

С настоящия указ, селото вече ще се изписва Мосомище.

Тази промяна бе много желана от местното население от много години, за което в селото бе събрана подписка и внесено искане до президентската институция.

Парадоксът до сега бе, че въпросното името на селото се изписваше по три различни начина в указателните табели за вход и изход на селото.

С указа на президента Плевнелиев този парадоск е вече в миналото, като е изпълнено с него и желанието на хората от селото то да се казва единствено и само Мусомище. 

След официалната промяна на името на гоцеделчевското село предстои и смяна на обозначаващите табели.  

 

Снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Тодор10:30 - 13.12.2016
Гпешка е това , трябваше да го кръстят Месомище
Въведете име...08:10 - 13.12.2016
Пак възродителен процес. И на местностите да се смените имената , от миналото си няма да избягате. Добре,че не могат да се върнат бившите собственици на земеделските имоти от Турция,тогава пак ще се качите в старо ляски и мусомишките ливади.Тъпи националисти.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK