Възпитаниците на Природо-математическата гимназия в Гоце Делчев получиха дипломите си

Снимка: Infomreja.bg

Празнично украсеният Дом на културата в Гоце Делчев днес посрещна зрелостниците на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в града. На стилно тържество те получиха дипломите си за завършено средно образование.

С приветствие към випускниците се обърна директорката на училището – Елка Божикова. Тя посъветва младите хора смело да следват мечтите си, да вземат съдбата в свои ръце и да вярват в себе си, защото са конкурентноспособни, силни и дръзки.

„Не спирайте нито за миг да се усъвършенствате! Бъдете постоянни и не забравяйте, че животът е път и цел, а имате ли цел, ще намерите и пътя! Където и по света да се намирате, не забравяйте корените си, пазете българския език и с достойнство се наричайте българи! И когато след години се обърнете назад, надявам се мнозина от вас да си спомнят ПМГ „Яне Сандански“ и да си кажат с гордост: “Аз учих тук!“, завърши емоционалното си слово госпожа Божикова.

Дипломите на пълните отличници от целия курс на обучение – Йордана Спирова, Петко Милчев, Стефан Пандев, Борис Ангушев, Надежда Панделиева, Надя Гадирова и Салина Хаджиева, връчи лично кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, който също е възпитаник на ПМГ „Яне Сандански“.

Грамоти за популяризиране на общината чрез завоюване на призови места на национални олимпиади, състезания и конкурси получиха: Марина Цуцуманова, Иван Аратинов, Салина Хаджиева и Мария Балтаджиева.

На тържеството директорката  Елка Божикова връчи благодарствени писма на родителите, чиито деца през целия курс на обучението си са издигали престижа на училището чрез участия в състезания, конкурси, олимпиади.

Една след друга на сцената излязоха шестте паралелки 12-и клас. Освен свидетелствата си за зрелост, немалко ученици получиха и грамоти за отличен успех.

Особен нюанс на тържеството придадоха видеообръщенията, които направиха бивши възпитаници на училището към настоящите випускници. Със силни аплодисменти залата посрещна  и талантливите музикални и танцови изпълнители от училището, които разнообразиха програмата.  

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Враца09:15 - 21.06.2019
Стил и класа! А не като Живков - заблеяли ми послушни овчици. Топ 10?
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK