Радев: Винаги съм готов за служебно правителство

Снимка: Президентство

"Самият премиер гази законите!"

Решенията на КС не се коментират, а изпълняват, те са ясни. Всеки, който използва законите за атака на институции, трябва да носи отговорност.

Това заяви президентът Радев по повод решението на КС от днес, в което съдът отговори на питане на главния прокурор дали президентът може да бъде съден и разследван.

Президентът коментира няколко теми, първата  от които за изтеклия запис, за който се твърди, че е между Борисов и Дончев.

Този разговор показва кой е поръчителят на цялата черната кампания срещу президента. Жалко е, че в опитите за паническо лично спасение, г-н Борисов завлича цялата партия и всички свои съпартийци на дъното, в която има и почтени хора и те трябва да носят и чуждия позор. призивите за диалог и единение на Борисов са измамни, защото той говори едно пред камерите, а разпоредбите по телефони са съвсем други.

По повод блокадата на кръстовища и пътища от протестиращите в страната, президентът каза:

Самият премиер гази законите! Вие какво очаквате от гражданите които са решили, че повече така няма да живеят и искат да си върнат държавата. Днес историята се пише от всички българи на площадите, не виждам сила, която да им противостои. Процесът е необратим. Упорството на кабинета на главния прокурор ескалира кризата.

Призовах отдавна Борисов и Гешев да си подадат оставката, няма друг изход.

По темата за решението на КС от днес, президентът каза: Протестите отварят пътят към бъдещето на България. Това е шансът ни тук и в момента. Има приоритети като оставките на Гешев и Борисов и машнни избори.

Служебното правителство е ясен инструмент и ако някой се страхува от конституцията – то ние трябва ли да я отменим, каза Радев по повод въпрос дали искането на оставките не е намеса във властите.

А дали е готов да свика служебно правителство, Радев каза: Аз съм винаги готов за служебеб кабинет, професията ми ме е научила.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK