Кметът на Белица се срещна с колегата си от Македонска Каменица

Снимки: Община Белица

Кметът на община Белица-Радослав Ревански, посрещна делегация от Република Македония в лицето на новия кмет, Соня Стаменкова, градоначалник на община Македонска Каменица, Драгица Здравева, директор на Центъра за развитие на Източен планински район в Република Македония, и Миран Митревски, председател на екологично дружество „Здравец 2002“ и администратор в отдел за правни и общи дейности в община Македоска Каменица.

На работната среща градоначалниците на двете трансгранични общини договориха няколко партньорски проекта, с които двете общини ще кандидатстват в партньорство по втората покана на Програмата Интеррег - ИПП, за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония 2014-2020. При обсъждане на проектните идеи, градоначалниците договориха проекти, които са от огромно значение за жителите в двете общини в областта на инфраструктурата, образованието и културата.

Работната среща между градоначалниците и техните екипи премина ползотворно, в приятелска атмосфера и взаимно уважение. Утвърдиха се насоките и правомощията при представяне на проектните инициативи през март 2018 година. Споделиха задоволството си от успешно реализираните минали съвместни проекти, създадените приятелски и партньорски отношения, обсъдиха и настоящия проект.

„Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и запазване на материалното и нематериално културно наследство в Белица и Македонска Каменица“, свързан с ремонт на старата и красива сграда на Читалище "Георги Тодоров - 1885" и осигуряване на необходимото оборудване за филмови прожекции и други възможности за визуално представяне на информация за културното наследство на Македонска Каменица и региона в Културен информационен център "Романса".

 

 

КОМЕНТАРИ

бабечанин14:45 - 19.01.2018
Тоя не прилича на кмет,а на миризливо лайно.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK