Мая Манолова: Ако доскоро диагнозата рак звучеше като присъда, вече не е така

Снимки: Личен архив

„Днес в Световния ден за борба с онкологичните заболявания използвам случая, приятели, за да се обърна към всички вас и да ви попитам – Прегледахте ли се? Ако през последните 6 месеца или една година не сте били на профилактичен преглед, направете го сега, направете го веднага.
Ако доскоро диагнозата рак звучеше като присъда, вече не е така, благодарение на постиженията на медицината, профилактиката и ранната диагностика. Всичко е лечимо стига да бъдат предприети действия навреме и благодарение на невероятните лекари, които има в България. Благодарение на тяхната експертиза и всеотдайност и аз, и още стотици хиляди български граждани сме живи“, написа в личния си профил във фейсбук, омбудсманът Мая Манолова.

Като омбудсман, но и като човек, тя подкрепи кампанията „Продължаваме“ за борба срещу онкологичните заболявания на Специализираната болница по онкология в София.

Манолова поздрави ръководството на здравното заведение и всички лекари, хората, които спасяват животи, всички ентусиасти и творци, които се включват в кампанията.

Целта на инициативата е да подпомогне хората с онкологични заболявания и техните близки в трудния път на преодоляване на болестта, като им даде емоционална подкрепа и съпричастност от страна на обществото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK