Уж след 40 дни, а след година! Поставят светофар на "Славянска"

Снимка: Infomreja.bg

Почти година след трагичния инцидент с Фатиме Колашова, на опасното кръстовище на ул. „Славянска“ поставят светофарна уредба.

На 18.12.2017 г. - шест дни след инцидента, улицата беше преобразена.

Шумяща маркировка, легнали полицаи, зебри, оцветени в бяло и червено, бяха част от обезопасителните елементи, които сигнализират на шофьорите за повече внимание.

Част от тази маркировка се оказва напълно неефективна към днешна дата, тъй като шумене няма – настилката се е изтрила, бледнее и червената боя по пешеходните пътеки.

Пред Първо и Второ студентско общежитие бяха поставени изкуствени неравности и зебри, така, както поискаха студенти при блокадата на община Благоевград.

След Нова година в период до 40 дни се очаква и поставянето на пешеходен светофар. Това бе обещанието на кмета Камбитов. Това обаче се случва едва днес.

Ако върнем това, което вчера се случи и светофар няма да помогне, категоричен бе Камбитов, в отговор на искането на студентите.

Мисля, че досега това, което съм обещал като кмет, съм го изпълнил, каза още Атанас Камбитов на 13.12.2017.

Миналата година бяха направени няколко предложения от гражданите за обезопасяването на улицата – убиец:

Вариант 1 за изграждане на пешеходна светофарна уредба бе най-удачен, въпреки че кметът уточни, че при засиления трафик в града, това може да доведе до задръствания.

Вариант 2 за изграждане на кръгово кръстовище напълно отпада заради наклона на пътя. Четирите страни на „Славянска“, „Дойран“ и „Ал. Хумбалт“ не са предназначени за радиус на кръга.

Вариант 3 за изграждане на надлез според градоначалника е напълно неефективен и ще действа само в 10%.

Днес вече варианти няма, Фатиме също я няма.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK