17 младежи получиха еднократна финансова помощ в инициативата на президента „Подкрепи една мечта“

Снимка: Прессекретариат на президента

17 младежи получиха еднократна финансова помощ в размер на 3022 лева в инициативата на президента „Подкрепи една мечта“. Право на подпомагане в рамките на инициативата имат младежите в неравностойно положение, които продължават образованието си във висши училища или колежи. Тази година, в резултат на промяната на правилата, студентите получиха по-висока еднократна стипендия.

По време на дарителската кампания беше събрана сумата от 62 730 лева, която е най-голямата събирана до момента. От тях 11 344 лева бяха изразходвани за финансиране на абитуриентския бал. Остатъкът от 51 386 лева беше разпределен във вид на еднократна финансова помощ за младежите, които са приети във висши училища.

По-голямата част от тях са избрали технически и икономически специалности за своето университетско образование. Трима студенти потвърждават тенденцията деца, израснали в домове, да избират обучение в специалността „Социални дейности“.

Работата по президентската инициатива „Подкрепи една мечта“ обединява усилията на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта.

Инициативата обхваща младежите от специализирани институции през последните две години на средното им образование. Експерти от Бюрата по труда по места ги консултират за бъдещата им професионална реализация и насърчават мотивацията им за продължаване на образованието.

Сред предизвикателствата към партньорските институции за развитие на инициативата „Подкрепи една мечта“ са дейности в подкрепа на изграждане на по-добри социални умения на младежите в неравностойно положение. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK