Президентът не иска да говори с Борисов за четиригодишната програма на кабинета

Снимка: Президентство

Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета „Борисов“ 3, която изведе хората на улиците?“

Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос дали ще има среща между него и българския министър-председател.

В отговор на въпрос, държавният глава подчерта, че една от причините  българските граждани да протестират днес е и в това, че те не вярват, че политиците разчитат само на своите заплати. „Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата“, подчерта Румен Радев.

По думите на президента увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност за реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани. „Такива тенденции засега няма“, посочи още държавният глава и добави, че неговата заплата се определя от Народното събрание и народните представители са в пълното си право да я намалят както намерят за добре.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK