Ген. Атанасов пред Фрог: Нямам доверие на президента, обслужва искания на управляващите

Снимка: frognews.bg
Нямам доверие на президента Румен Радев. Независимо от гръмкото му противопоставяне на определени решения на управляващите, в областта на сигурността той обслужва всичките им кадрови искания. Ветото, което наложи върху антикорупционния закон по-скоро го приемам за популизъм.

Това каза пред Фрог  нюз  лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по повод наложеното  от държавния глава вето върху закона за борба з корупцията. 

Законът като цяло е пълен дефект. Цялата кампания, която се провежда от премиера Бойко Борисов и властта не цели изобщо противопоставяне на корупцията. Това е сериозен пиар , с цел да се отговори на обществените очаквания.

Хората разпознават корупцията в България като един от най-сериозните проблеми. Сега със създаването си,  този нов орган за борба с корупцията ще играе роля на част от пропагандната машина на властта. Ще зарежда тази машина с компромати  срещу неудобните. Част от този сценарий е т. нар. ревизия на Конституцията за приватизацията.

Този антикорупционен  орган, създаден с такъв апломб и натоварен с такива очаквания, ще трябва да работи. Ако не му се създаде работа, той ще започне да се занимава с ежедневната корупция на властта. И за да не се стигне до това,  сега този нов орган ще го натоварят с едни папки от преди 15-20 години,  да си се ровят в тях. И то не за да се търси някаква отговорност на някого, а за да се имитира дейност, от една страна. А от друга-да се произвеждат новини срещу неудобните  хора на властта.

Един от абсурдите в този закон, е че се дава възможност за прилагане на СРС , но в същото време не е упоменато в какви случаи ще става. Това е допълнително доказателство, че управляващите наистина ще вменяват на този орган да произвежда  компромати  срещу неудобните. КОНПИ  ще е сърцевината на новия орган.

Вече се знае, че  хора, на които направиха пиар  в последните месеци, ще оглавят новата структура за борба с корупцията. Всичко това е свързано с онази кадрова схема, която аз наричам кадрова търговия. Ще се предложат служители в този орган, които да обслужват интересите на управляващата  олигархия. 

 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK