Борисов: Прокуратурата прави тези публични събития, за да се угоди на президента

Снимка: БГНЕС

Той бе разпитан като свидетел в Специализираната прокуратура

"Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин? Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели". Това каза премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел в Специализираната прокуратура, съобщава БГНЕС.

Запитан каква е била причината да го призоват, Борисов отговори: "Днес специално беше за делото с отпадъците, за познанството ми с братя Бобокови".

Борисов каза, че се познава с единия от братята Бобокови от над 10 години. “Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек”, посочи Борисов.

Той допълни, че го питали и за либийския кораб. Борисов посочи, че единственото, което е правил е, че е говорил с либийския си колега, изяснили случая и оставили на съда да се произнесе.

“Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост. Единственото, което съм разпоредил, е "Гранична полиция" да го пази и в момента той e на котва в Бургас. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним”, каза още премиерът.

Борисов допълни, че никога не е водил комуникация с Атанас Бобоков. “И пак повтарям - всичко е било в сферата на това, което законът позволява, за да подпомагаме бизнеса зад граница”, каза министър-председателят. 

Спецпрокуратурата призова премиера във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия Пламен Бобоков. Разпитът се проведе по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK