Президентът на среща с ученици и учители в Рибново

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

Президентът Росен Плевнелиев ще посети днес родопското село Рибново, което се намира в община Гърмен. Визитата му е насрочена за 14.30 часа. В Рибново българският държавен глава ще изпълни обещанието си да посети местното училище, да се срещне и разговаря с децата и учителите.

В рамките на визитата си на площада в селото президентът ще се срещне и с кметове и общински съветници от община Гърмен.

В късния следобед държавният глава ще вземе участие в паметното тържество по повод 109-тата годишнина от смъртта на патрона на родния си град - легендарния войвода Гоце Делчев.

По случая годишнината от гибелта на Гоце Делчев на централния площад в едноименния град президентът Росен Плевнелиев, Владимир Москов, представители на институции, обществени организации, политически партии и учебни заведения ще поднесат венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев.

Посещението на държавния глава в Пиринско започва от Благоевград. От 10 часа тази сутрин той ще изнесе лекция "България и Стратегия 2020 на Европейския съюз: предизвикателства и перспективи" пред студенти и преподаватели от ЮЗУ "Неофит Рилски".

От 11.30 часа Росен Плевнелиев ще вземе участие в церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметника на великия революционер Гоце Делчев на площад "Македония" по повод 100-годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и 109-тата годишнина от смъртта на Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK