Президентът на крака в "Пирогов", благодари на медиците

Снимка: Прессекретариат

„Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите и на пострадалите от катастрофата. Трагедията е голяма“, заяви президентът Румен Радев след като късно снощи посети УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", в която са приети част от пострадалите в тежката катастрофа край град Своге.

Държавният глава благодари на служителите от МВР и на медицинските екипи за тяхната бърза реакция и професионализъм при оказването на помощ на ранените при катастрофата.

„По отношение на болница „Пирогов“ трябва да има стратегически поглед, тъй като нейното значение се вижда много по-ясно в кризи“, посочи президентът и призова за инвестиране в медицинските екипи и използваната от тях техника за оказване на навременна и адекватна медицинска помощ.

В отговор на въпрос за периодично случващите се тежки катастрофи с много жертви в България, президентът призова за обединяване на усилията на всички отговорни институции, не само МВР и КАТ, но и МРРБ, Министерството на образованието и науката и особено по отношение на организацията на курсовете за обучение на водачи и издаване на свидетелства за управление на МПС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK