Президентът и премиерът поздравиха Меркел за победата

Снимка: Infomreja.bg

Министър-председателят Бойко Борисов изрази най-сърдечни поздравления за убедителната изборна победа на Християндемократичeския съюз в писмо до канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел. „Резултатите от тези избори бяха от критична важност за бъдещето на обединена Европа и получената подкрепа на мнозинството от избирателите е най-високото признание за провежданата от Вас политика, която вече 12 последователни години е насочена към благополучието на германския народ и към изграждането на силна и просперираща Европа“, посочва премиерът. Той подчертава, че като лидер на най-силната политическа сила в Германия г-жа Меркел ще може и занапред да разчита на България като приятел и стратегически партньор в ЕС и НАТО.

„Особено високо ценя личната Ви ангажираност за развитието на българо-германските отношения и за ценната подкрепа на Германия за България в рамките на ЕС, особено в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Вярвам, че тясното българо-германско партньорство, основано на доверие, дълбоки исторически връзки и споделени ценности, ще придобива още по-динамични измерения както в интерес на страните ни, така и като принос в справянето с глобалните предизвикателства“, посочва Борисов като пожелава здраве и нови бъдещи успехи на Ангела Меркел в отговорната й мисия.

Президентът Румен Радев също изпрати поздравителен адрес до Ангела Меркел.

„Подкрепата на избирателите е най-красноречивият израз на високата оценка за успеха на държавническата Ви политика и визия за развитие на Германия и Европа“, пише в своя адрес президентът.

В писмото си Румен Радев изразява желанието на българския народ за задълбочаване и укрепване на приятелските отношения между България и Германия, основани на дълбоки исторически връзки и конструктивно сътрудничество в рамките на ЕС и на НАТО.

„Само с общи усилия можем успешно да се справим със съвременните предизвикателства и да допринесем за изграждането на силна и просперираща Европа в един по-справедлив и мирен свят“, пише още държавният глава до Ангела Меркел.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK