Президентът Георги Първанов подкрепи независимия кандидат за кмет на Благоевград – Румен Томов

Снимка: Личен архив

Той представи в Благоевград последната си книга „Пътуване към паметта“

Президентът на Република България в периода 2002-2012 г. – Георги Първанов, даде официалната си подкрепа на независимия кандидат за кмет на община Благоевград – Румен Томов, от името на ПП АБВ, която той представлява.  

Този следобед той бе гост на Благоевград, където в Регионалния исторически музей представи последната си книга „Пътуване към паметта“.

„За мен е чест и удоволствие да посрещна в Благоевград президента Георги Първанов", заяви кандидат-кметът Румен Томов.

„Благодаря на г-н Томов за поканата. Доколкото следя изявите, поведението, управлението на г-н Томов, той наистина е консенсусен тип и най-важното – кадърен управленец, от каквито България има нужда. Пожелавам му успешна кампания и победа на частичните местни избори", каза Георги Първанов.

Обиколката му из страната, свързана с представянето на неговата книга, случайно съвпаднала с предизборната кампания, въпреки че не било планувано по този начин. „Книгата я пиша 10 години, а се издава в продължение на 6 месеца. Тя не е мемоарна, а документална“, посочи Първанов.

Според него изданието на моменти може да наподобява академичен труд, но той се надява страниците да не натежат с някаква псевдоакадемичност.

„Един от хубавите комплименти, които получавам, е, че книгата е четивна“, призна президентът, който пред присъстващите коментира нашироко и темата за Македонския въпрос.

„Идват избори, на тях Левицата се явява една идея по-консолидирана, много ми се искаше да бъде още по-голяма коалицията – като присъствие, като влияние, но като първа стъпка е добре. Аз имам отношение, съпричастен съм към първите ѝ стъпки, бях от първите, които настояваха за обединение, и се радвам, че се случи“, коментира Първанов.  

По думите му изборният резултат вероятно ще бъде сложен, но колкото и да бъде такъв, политическите лидери нямат право да абдикират от създаване на работещо правителство.

„Както през 2005 г., ако не бяхме направили кабинет, можеше днес да не сме член на ЕС. А тогава също го направихме с компромиси. Да, имаше грешки, политически дефекти, но е по-добре, отколкото да няма управление и работещ парламент. Ние не сме Белгия, където може няколко години да караме без правителство. Те ако могат да карат на автопилот, то за нас не бих казал същото“, подчерта Първанов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Lele11:22 - 22.06.2021
Кадърно управление, тоя за Томов ли говори? Той се мисли още за кмет?
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK