Нинова: Оставката стана индулгенция

Снимка: Infomreja.bg

"Оставките са политически фалш. Те са опит да се потуши скандалът с апартаментите на властта. Цветанов напуска парламента с тежки съмненя за политически рекет, лобистки закони, може би данъчни престъпления, а в същото време остава лице на кампанията и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ", това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването "Плюс-минус" на НТВ. 

По повод съмнения на БСП за предстоящи манипулации в изборния процес, Нинова заяви, че те са обуславят от факта, че решенията в комисиите ще се вземат с мнозинството на ГЕРБ и че не е възможно да се обжалват пред ВАС, а освен това има мъртви души в списъците. "ГЕРБ заложиха  корупцията в закона, нарушението на изборните правила също", коментира тя.  

"Нашето мнение е, че законът трябва да е над всичко. Да е принципен и да не е в услуга на една или друга партия. Затова поискахме да се смени съставът на ЦИК", заяви Нинова. По думите й става дума за върховенството на закона, а не за желание за оправдаване на загуби или победи - законите трябва да са еднакви за всички.

Във връзка с последствията от скандала с апартаментите на властта, Корнелия Нинова попита: "Ще има ли наказателно преследване за данъчни престъпления и пране на пари?" Тя бе категорична, че основният въпрос е, че има злоупотреба с власт и гласуване на лобистки закони сред управляващите. "Как точно КОНПИ ще разследва г-н Цветанов, след като самият председател е под съмнение, че има подобни имотни сделки", попита още Нинова. Тя заяви, че от БСП нямат доверие в проверките и че не може управляващо мнозинство да си назначава комисията, която ще го проверява.

"Ние твърдим, че това е модел ГЕРБ, защото вижте какво стана с Нанков - остраниха го, върна се като зам.-министър на регионалното развитие, отстраниха Московски - отиде в Черноморска банка. Оставката стана индулгенция - тя има смисъл, ако променя нещо", категорична бе Нинова. "Десет години гледаме един и същ процес: корупционен скандал, оставка, а моделът остава. Няма един наказан - кога ще има осъден политик в затвора?", попита тя.

Залогът на европейските избори е и национален. Наша победа означава оставка на Борисов и предсрочни избори", каза Нинова.

Тя акцентира, че БСП от 3 години повтаря, че това е моделът на прехода - олигарси и политици- сраснати, леви и десни - в безпринципни съюзи. "Разликата е, че те искат запазване на този модел, а ние искаме да го променим.

 

КОМЕНТАРИ

Живко гъзара09:00 - 29.03.2019
За мен нищо не се пише ще ви се сърдя вече
МУСо08:53 - 29.03.2019
Разправят че мусо дауткин подарил на шлифера МАРАТОНКИ с цел по бързо да стигне до ,,БОБОВ ДОЛ,, на мач със затворниците.
Боро08:46 - 29.03.2019
Другарко, и ти ще замажеш зулумите на Румен Арнаудов от Плетена...
Агент мунйо07:17 - 29.03.2019
Нинова, кажете защо избягвате ,,камък гейт,, в Сатовча , говорим за щети от два милиарда лв.и и много замесени институций подчинени от рекетйора цвъко, разнищете гоцеделчевските съд,мвр, прокуратура ръководени и управл1еани от цвъко шлифееа

FACEBOOK