Президент, премиер и министър на Световната купа в Банско

снимки: Община Банско

Пред журналисти премиерът Бойко Борисов заяви, че правителството е изпълнило поредния си ангажимент към спорта - този път към ските. Той посочи, че държавата е дала около пет милиона лева за всички състезания по ски тази година, за обучение на деца, за стартовете в Банско и за европейските купи в Пампорово.

Той добави, че е необходимо, да бъде развит този спорт и да се разширят курортите. Премиерът уточни, че създаването на втора кабинкова линия е необходимост предвид многото туристи, избрали да карат ски в Банско.

Премиерът заяви, че гората се стопанисва добре, а незаконната сеч е спряна. Той се надява, че и с еколозите ще бъдат на едно мнение, че "зоните могат да се разширят, за да има повече спорт".  .

"След като една Австрия има 12 700 ски съоръжения, а България към момента има само 60, аз считам, че имаме голяма възможност да развиваме нашите ски дестинации и да наваксаме това, което една Австрия отдавна е постигнала. Убеден съм, че ще го направим според правилата и в синхрон с екологията", добави президентът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK