Системен нарушител преби горски в Баничан, осъдиха го

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът се изправял пред съда множество пъти за 10 години

Районната прокуратура в Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.С. за извършено от него престъпление – причиняване на средна телесна повреда на длъжностно лице.

Обвиняемият С. имал чести конфликти с Д.М., който бил горски надзирател в ТП „Държавно горско стопанство – Гоце Делчев“. Поводът за това били системни нарушения от страна обвиняемия на Закона за горите - незаконен извоз на дървесина. В периода от 2008 г. до 2018 г. в Районна прокуратура - Гоце Делчев, срещу него са били образувани деветнадесет преписки и досъдебни производства, като девет от тях са били свързани с извършени нарушения на Закона за горите.

Около 20 ч. на 23.11.2018 г. Д.М. бил в близост до кметството в с. Баничан, като отишъл да вземе оставен за ремонт служебен моторен трион. На връщане, по пътя към дома си, зад него спрял лек автомобил. От него слязъл К.С., който с дървен кол в ръка се затичал към горския надзирател. Когато го наближил, замахнал, за да го удари в главата. Пострадалият успял да отбие удара с триона и побягнал. Обвиняемият го последвал, като го обиждал и заплашвал, че ще го „ликвидира“. С. ударил М. с дървото по гърба, в резултат на което мъжът паднал на земята. Нападателят му нанесъл удар в десния крак в областта на глезена, след което продължил да го бие.

Пострадалият се опитал да стане, но поради силна болка не успял. Помогнали му посетители от намиращо се наблизо заведение, които съобщили за инцидента на спешен телефон 112. На място пристигнали полицейски служители и линейка, която транспортирала М. в болница в гр. Гоце Делчев.

Обвиняемият К.С. причинил на пострадалия контузия на главата и счупване на глезена, което е довело до трайно затруднение в движението на десния долен крайник.

Предстои поредното за обвиняемия К. наказателно производство да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK