През октомври започва изграждането на приют за магарета в Баничан

Снимка: Infomreja.bg, архив

През октомври ще започне изграждането на приюта за магарета край гоцеделчевското село Баничан, сподели пред ИНФОМРЕЖА кметът на селото Димитър Тропчев. Това е станало ясно при последния разговор с автора на идеята - немеца Стефан Фебер, който е един от съучредителите и спонсорите на Парка за танцуващи мечки и Фондация  „Ветеринари в дейсвие".

На последното си заседание за 2013 г. общинските съветници от Гоце Делчев гласуваха промяна в начина за трайно ползване на 160 декара общински мери и пасища в землището на с. Баничан, които от години са пустеещи и неизползваеми. Осем са маломерните земеделски имота в селото, отдадени под наем на цена от 1,40 лв. на кв. м на Фондация „Ветеринари в действие", в която участват местни ветеринарни доктори, техници и други специалисти от бранша.

Инвеститор на проекта е самият Стефан Вебер, който според предварителни разчети се очаква да вложи в строителството на приюта край Баничан между 100 и 200 000 лева.

Целта е в парка за магарета да се приберат всички стари животни, които вече не вършат работа на стопаните си и те ги изоставят на произвола на съдбата в полските или планинските покрайнини. Обикновено там умират или стават жертва на хищници. На по-късен етап инициативата на ветеринарите от Гоцеделчевско и Стефан Вебер предвижда и обособяване на място за бездомни кучета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK