През новия мандат кметът на Благоевград Атанас Камбитов ще има четирима заместници

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов обяви, че през новия мандат ще работи с четирима заместници, снимка: Infomreja.bg

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов обяви, че през новия мандат ще има четирима заместници. На пресконференция днес той поясни, че предстои структурата да бъде променена, като освен утвърдените вече три позиции, се очаква да бъде разкрита още една.

Освен заместник-кмет по европейските проекти и програми, заместник-кмет по хуманитарните дейности, заместник-кмет по строителството, вече ще има и такъв, който ще отговаря за финансовата политика в общината.

„Отчели сме грешките в организационен план в администрацията, затова смятам, че е важно да имаме още един заместник- кмет, който да отговаря изцяло за финансовата част. Това е резонно с оглед на стойностите на проектите, които защитаваме. Всички те минават през съответните процедури и изискват административен капацитет, което означава, че ще има привличане на кадри за определени позиции. Имам кандидатите и зная и техните имена. Те ще станат ясни, когато сме готови с цялата структура”, каза д-р Атанас Камбитов.

Във връзка със средствата, които предстои да влязат в икономиката на Благоевград, той поясни, че до 2018 година Общината има защитени проекти на стойност 176 млн. лева, а до 2020 година те ще бъдат над 480 млн. лева.

„Това е огромен финансов ресурс, който смея да твърдя ще преобрази нашия град и ще го превърне в такъв, какъвто искаме всички да бъде - саниран, модерен, като фокусът ще бъде и в привличане на инвестиции. Имаме ясна визия как да постигнем всичко това, имаме оперативни програми и финансови инструменти, които да спомогнат за реализирането им. В напълно работен режим сме”, каза още д-р Камбитов.

По време на срещата стана ясно, че до дни ще бъдат открити новият плувен басейн в квартал „Еленово”, както и блок „Лира” и блок 55 ж.к. „Запад”, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Той допълни, че обектите ще бъдат открити в присъствието на премиера Бойко Борисов.

В срещата, която се състоя в сградата на Община Благоевград, взеха участие кметът на Сандански Кирил Котев, кметът на Петрич Димитър Бръчков, кметът на Банско Георги Икономов, както и народните представители Димитър Танев и Даниела Савеклиева.

„В Благоевград д-р Атанас Камбитов спечели убедително още на първи тур с 58.03%. Кметовете на ГЕРБ управляват отговорно, с ясната визия за това, което предстои, с най- добрата усвояемост на европейски средства, с много завършени проекти, някои от тях са в процес на реализация, а други предстоят. Тук е мястото да благодаря на нашите досегашни и настоящи кметове - д-р Атанас Камбитов, инж. Красимир Герчев и Георги Икономов, защото примерът, който те дадоха за четирите години управление на общините, беше изключително високо оценен. Това също спомогна и за победите в Сандански, Петрич, както и в малките населени места”, каза по време на срещата депутатът Даниела Савеклиева.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK