За нередовни шофьори следиха в три области в страната

Снимка: МВР

13 пияни водачи са установени за ден

При специализираната полицейска операция, проведена на 15 срещу 16 февруари на територията на областните дирекции в Търговище, Русе и Силистра са проверени общ 483 моторни превозни средства. Полицейските екипи следиха  за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, от неправоспособни или водачи, лишени от правото временно да управляват, недопускане на движение на автомобили с отнета регистрация или на такива, които не са имали задължителна полица за застраховка Гражданска отговорност.

На територията на трите области са установени  общо 13 шофьори да управляват след употреба на алкохол над  допустимото, 2 –ма са отказали да бъдат тествани, а в района на Търговище- двама, шофирали след употреба на наркотични вещества.

Двама, шофирали без да имат свидетелство за управление на МПС, са засечени на територията на ОДМВР-Русе и Търговище. Случай на управление на МПС без регистрация е установен в ОДМВР-Търговище, а в ОДМВР-Силистра водач е управлявал кола с чужди регистрационни табели.

Общо и в трите области на водачи са съставени 67 акта за установени административни нарушения и 106 фиша, на 10 - има са отнети свидетелствата за управление на МПС и са дерегистрирани 7 моторни превозни средства.  Установени са и три случая на управление на МПС без Гражданска отговорност -  2 в Русе, 1-в Търговище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK