През дните понеделник и петък край Гоце Делчев ще има контролно-пропускателни пунктове

Снимка: Infomreja.bg, архив

Заповедта на кмета Владимир Москов е част от мерките срещу разпространението на COVID-19

На основание чл. 44, ал. 1, т. 1, 2 и 4, ал. 2 и 4 от Закон за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 65, ал. 1, т. 3 от Закона за защита при бедствия, чл. 63, ал. 4 от Закона за здравето, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, заповед №РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването и усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение

Н А Р Е Ж Д А М:

1. Районно управление на МВР - гр. Гоце Делчев, да организира контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на град Гоце Делчев за времето от 06.00 часа до 18.00 часа през дните понеделник и петък, докато трае обявеното извънредно положение, и да извършва проверка за целта на пътуване на гражданите.

2. През контролно-пропускателните пунктове по т.1 се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес, транзитно преминаване през територията на гр. Гоце Делчев. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, медицински документ или документ за самоличност.

3. Мерките са в сила до изричната им отмяна.

4. Заповедта да се съобщи на Началника на РУ на МВР – гр. Гоце Делчев, кметовете на общините Гърмен, Хаджидимово и Сатовча и кметовете на населените места от община Гоце Делчев, които да уведомят заинтересованите лица и да създадат организация за осъществяване на контрол по изпълнение на разпоредените мерки.

5. Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Валери Сарандев – заместник-кмет на общината.

6. Настоящата заповед да се публикува на интернет страницата на общината.

7. На основание чл. 60, ал. 1 във връзка с чл. 74 от Административнопроцесуалния кодекс разпореждам предварително изпълнение на заповедта с цел осигуряване живота и защита на здравето на гражданите. Мерките, посочени в настоящата заповед, се предприемат с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. Последиците от несвоевременното прилагане и от всяко забавяне на изпълнението на противоепидемичните мерки ще бъдат причиняване на значителни или трудно поправими, включително непоправими, вреди за живота и здравето на хората.

 

ВЛАДИМИР МОСКОВ

Кмет на община Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK