Поставиха охрана пред дома на Христина, предизвиквала хаос по пътищата в Бобов дол

Снимки: Личен архив

От няколко дни полицейски екип охранява дома на Христина Стаменова, която в продължение на месеци създава хаос по улиците в Бобов дол.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, 65-годишната жена има психически проблеми и зависимост към алкохола. Ежедневно Христина изскача пред водачите в Бобов дол, които вече са вдигнали ръце и се чувстват безсилни.

„Христина ляга на улицата и се прави на умряла. Надява се някой да спре и тогава се започва едно изнудване да й дадат пари. Толкова ли няма институции, които да се погрижат за нея? Ако някой я блъсне или стане най-лошото, кой ще е виновен? Тя излиза сутрин рано или вечер, когато е тъмно и няма достатъчна видимост“, обясниха пред ИНФОМРЕЖА, притеснени жители от града.

С проблема се зае и кметът на Бобов дол, адв. Елза Величкова. Тя отправи апел за по-голяма бдителност от страна на водачите, когато преминават през улица "Г. Димитров" в кв. Южен. В този район Христина основно стопирала движението и създава предпоставки за инциденти.

„Информирана съм за проблема още от 04.01.(петък). Незабавно влязох във връзка с Полицията, като по мое настояване стигнахме до решението да се постави охрана пред дома й, докато бъде настанена в здравно заведение. Христина беше настанена в болница, но след няколко дневен престой тя беше изписана на 21.01.2019г.“, обясни кметът на миньорската община.

Оказва се, че според Закона за здравето, за Христина трябва да има издаден съдебен акт, а след което тя да бъде настанена принудително за лечение.

„Такова принудително лечение, по смисъла на закона, може да бъде поискано само от прокурор или от близките й. Проведени са разговори с нейния брат, а също е уведомен и районният прокурор, които ще предприемат действия по нейното настаняване за принудително лечение“, каза още Величкова.

До тогава на бобовдолци им остава единствено да чакат и да се надяват да не стане най-лошо, тъй като не веднъж 65-годишната жена е била на косъм от смъртта, след като изскача пред автомобилите на хората.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK