През 2018 г. Сандански ще има многофункционална спортна зала

Снимка: ГЕРБ-Сандански

През 2018 г. Сандански ще има нова модерна спортна зала, в която да се практикуват както спортове на закрито, така и да се провеждат концерти и други събития. Финансирането бе осигурено от правителството на Бойко Борисов, а строителните дейности се очаква да започнат още тази година.

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ в Благоевградска област Александър Манолев, заедно с кмета на общината Кирил Котев и бившия министър на финансите Владислав Горанов бяха на мястото, отредено за изграждане на спортната зала. Те обсъдиха перспективите за развитие на региона и мерките, които държавата трябва да предприеме за неговото подпомагане.

"Силен знак е, че поставяме образованието и спорта като приоритети в нашата програма. Подобно съоръжение е чакано от жителите на Сандански години наред и ще е предпоставка повече млади хора да спортуват и да постигат резултати", каза Александър Манолев.

Владислав Горанов отбеляза, че когато има стабилност и постъпления в бюджета, общините могат и трябва да се подпомагат за реализация на подобни проекти. "През последните две години се усещаше помощта на държавата и за общините бе много по-лесно да планират и изпълняват поетите ангажименти", допълни кметът на Сандански Кирил Котев.

По думите му затова е много важно след предстоящите избори да има работещо правителство с ясен ангажимент към местната власт и региона. „Сандански е сравнително малка община и да имаме участник в изпълнителната власт в лицето на Александър Манолев бе голяма подкрепа“, подчерта кметът Кирил Котев.

Той отбеляза, че двамата са обсъждали всички етапи – от идейния проект до кандидатстването за финансирането на многофункционалната зала и подчерта, че без ангажираността на целия кабинет – от премиера до финансовия министър, това нямаше да се случи.  

За проекта са отпуснати 2,3 млн. лева, като залата ще бъде изградена на терените на бившите казарми в града. Ще бъде направен надземен паркинг, а капацитетът на многофункционалната зала ще е около 500 седящи места. В нея ще могат да се практикуват редица спортове – волейбол, баскетбол, спортна стрелба и др. Залата ще има собствен фитнес център, заведение и съблекални и ще бъде изградена според всички изисквания. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK