Превръщат бившия детски лагер в Самораново в учебно-квалификационна общинска база

Снимка: Infomreja.bg

Проектирането е в размер на 20 000 лв.

Бившият детски лагер в местността "Марков камък" над Самораново да бъде преустроен в учебно-квалификационна общинска база, има намерение кметския екип. Проектирането за реализация на идеята е заложено в проекто-бюджета на Община Дупница за тази година и е в размер на 20 000 лв., които да бъдат от собствени приходи.

Ученическият лагер се ползваше преди 1989 година, но оттогава пустее и постройките в района се рушат. Идеята за намерението е да бъде възстановена административната сграда и преустроена с нужните помещения-офиси за персонал, помещения за хранене, зала за семинари, кухня и т.н., като отделно от нея да бъдат позиционирани и възможен брой къщички, тип бунгала за нощуване и район за свободно време и занимания. "Варианти за финансиране има, но нека стигнем до този етап.

Преди това трябва да извървим административният път, който отнема не малък период от време. Мястото е много спокойно и красиво. Изграждането на такава база ще даде възможност за провеждане на семинари, симпозиуми, различни групови посещения от ученици... Идеята и целта са ясни, защото не може да оставим това място да продължава да се руши. Предварително готовият проект ни дава предимство за осигуряване на финансирането след това за реализацията", коментира кметът на Общината инж. Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK