Запалителна течност е намерена сред протестиращите в София

Снимка: МВР

Открита е 5-литрова туба с течност

При полицейски обход и проверка на пространството около пл. „Независимост“, извършена тази сутрин, бяха намерени множество укрити предмети, сред тях - бутилки и 5-литрова туба с течност. Назначената и изготвена експертна справка сочи наличие на запалителна течност (прозрачна на цвят) в част от бутилките, съдържанието на тубата е полиуретан, има и бутилки с черна и червена боя, съобщава МВР.

Преди обяд на изградените филтровъчни пунктове бяха задържани и отведени в столичното Първо РУ петима мъже и една жена. При проверката у един от тях - 39-годишен мъж, бяха открити два водни пистолета и пепър спрей.

След постъпили от вчера множество сигнали, че контейнерите на водните пистолети може да бъдат напълнени с потенциално опасни течности, е взето решение да не се допуска внасянето им в зоната на протеста. От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена - нож. Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес.

След съставяне на съответните актове за установените нарушения, шестимата са освободени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK