Превозваческа фирма от Рибново отказва да вози пътници, нямала зимни гуми. Движението в Гърменско с вериги

Снимки: Читатели на ИНФОМРЕЖА

Няма затворени пътища от снегонавявания в община Гърмен. Вчера до обяд снегорините са минали два пъти през най-проблемните пътни артерии - в Рибново, Осиково и другите населени места от високата част на общината, но непрекъснатият снеговалеж и ниските температури усложняват както почистването, така и пътната обстановка, коментира кметът на общината Минка Капитанова.

Тя съобщи, че единствено превозваческата фирма на Исмаил Арнаутски е отказала да извършва пътически превози по редовните линии Рибново - Гоце Делчев поради липса на зимни гуми и вериги.

Хора от община Гърмен заподозряха провокация в отказа на въпросната фирма да изпълнява превозваческите си задължения като заявиха, че в общината само автобусите на Исмаил Арнаутски не пътуват от няколко дни. 

"Въпреки тежката пътна обстановка без проблем, както всяка зима, с вериги пътуват леки автомобили и бусове, които снабдяват с различни стоки магазините и заведенията в Рибново, Осиково и другите населени места в община Гърмен. Вчера в селото ни два пъти мина снегорина и се опесъчаваше, но ефектът е никакъв, защото снеговалежът продължава, а минусовите температури образуват поледици", коментираха местни жители.

Фирмата на местния бизнесмен Исмаил Арнаутски, който е племенник на съпругата на бившия общински управник и ексдепутат Ахмед Башев, е дългогодишен партньор на родопската община по отношение на транспорта. 

"Тежка е пътната обстановка в общината. Тя е такава, каквато е и в цялата страна и правим всичко възможно за облекчаване на пътуващите", заяви още Капитанова.

Читатели на ИНФОМРЕЖА изпратиха и снимки от минаващи по пътищата снегорини с коментар, че няма как да стане почистването на снега до асфалт, след като всичко е замръзнало и лопатата на снегорина чисти само прясно навалелия сняг.

Заради студа и многото заболели ученици и учители от грип, учебният процес в община Гърмен също е нарушен, той започва по-късно, а продължителността на часовете е 35 минути, съобщиха учители. 

 

КОМЕНТАРИ

Иво20:49 - 11.01.2017
Решетки за Вас,решетки Вашта мамица и некадърниците.За една зима се осрахте!
Иво20:30 - 11.01.2017
Минка и Краса направиха по една свирка на Башев и сега им е готино Следващите на опашката са....
Kr19:36 - 11.01.2017
G-n Manol koi trqbva da pochistva v obshtina Garmen ? Aaaaaaa da da da setih se DANIO GARLOTO LI BE BOKLUK SKAPAN BLAGO TI BE SHE TOGAVA A?
ето си я истината казана директно19:26 - 11.01.2017
до рибново и рибанец15:34 - 11.01.2017 защо намесватевате името на башев , нали фирмата е на и . арнаутски.пък и друго ми е интересно,бусовете всяка сутрин в 8 часа са заредили селото с хляб от града ,дебренските бусове зареждат с хр . стоки,шивачките на пиринтекс пътуват ,а на башевите бусове минка им е виновна. Казано и точно речено да им е честито на свиркаджиите на манолето

FACEBOOK