Превенция на пожарите сред възрастните хора през зимния сезон

Снимки: Пресцентър

Служители на РДПБЗН – Кюстендил,  провеждат срещи с  възрастни хора, за да обсъдят въпроси на превенцията на пожарите в бита през зимния сезон.

Главен инспектор Пламен Янев – началник на сектор  „Превантивна и контролна дейност“ и инспектор Румен Павлов от РДПБЗН запознават възрастните хора с правилата за пожарна безопасност при експлоатация на електрически  отоплителни уреди и уреди на твърдо гориво за осигуряване безопасността на техния живот и дом.

Първите срещи бяха в края на миналата седмица  с възрастни хора от Рила и Бобошево. Те се е се състояха в Дневния център за стари хора в гр. Рила и в гр. Бобошево. На тези срещи присъстваха и началникът на отдел в ДСП - Бобошево,  Гергина Янева и управителят на Дневния център за стари хора – Рила,  Йорданка Мазникова.

Служителите на РДПБЗН ще продължат срещите с възрастни хора в Кюстендилска област, като ще разчитат на съдействието на дирекциите „Социално подпомагане“, клубовете на пенсионера, читалищата. 

Представителите на тази възрастова група ще бъдат запознавани с основните причини  за възникване на пожари в домовете  през зимата. Ще бъдат припомняни  основните правила за пожарна безопасност, най-често допусканите грешки и препоръки за правилна експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди с различни източници на енергия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as
loading...