Комисията, назначена да огледа щетите нанесени от дъждовете през уикенда започна обиколка из община Дупница

Снимки: Община Дупница

Комисията, която бе назначена от кмета инж. Методи Чимев да огледа щетите нанесени от дъждовете през уикенда започна обиколка из община Дупница.

Направени са проверки на двете заявления, подадени вчера, както и на 6 телефонни сигнали. Комисията начело със зам. - кметът Крум Милев посети и ул. "Васил Разсолков" в "Горна махала", където в петък през нощта, придошлата река бе отнесла част от двора и подпорната стена, а живеещите бяха евакуирани за 24 часа.

В Самораново бе направена проверка на сигналите подадени от кметицата Райна Александрова.

"Пораженията не са огромни, дори бих казал минимални. Разходът няма да бъде много голям и от Община Дупница се ангажираме да възстановим щетите. В района под бившата "Лимонадена", искат една малка стеничка да бъде изградена, защото коритото излиза.

Описали сме всичко досега. В интерес на истината, фактът че от 3 години редовно се почистват речните корита, спестиха много неприятности на живеещите в обсега на реките", коментира Милев. 

Припомняме, че гражданите, в чийто имоти има щети нанесени от дъжда могат да подават заявления в община Дупница до 13 декември. Комисия ще направи оглед и ще прецени необходимите средства за възстановяването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK