Кметът на Гоце Делчев взе превантивни мерки срещу наводнения

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на община Гоце Делчев-Владимир Москов, днес издаде нарочна заповед, въз основа на получено предупреждение за очаквани обилни валежи от дъжд и сняг от Оперативен дежурен при РДПБЗН–Благоевград.

Според издадената заповед в периода от 30.11.2017 г. – 03.12.2017г., до 12:00 часа, кметовете на кметства селата Борово, Баничан, Господинци, Буково,  Лъжница, Корница, Брезница, Мосомище, Делчево, Добротино и село Попови ливади трябва да предоставят информация относно нивото на водите във водните басейни над критични стойности.

При възникване на извънредни ситуации, създаващи непосредствена заплаха за населението, инфраструктурата и околната среда, както и проводимостта на реките и състоянието на язовирите, да бъде изпращана информация незабавно до дежурните служители на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия /ОбСНРБ/.

В заповедта е посочено още да бъде приведена в изправност техниката за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи, за изграждане на диги, а така също да се подготвят чували и кметовете на населените места в община Гоце Делчев да уточнят местата за тяхното напълване с пясък.

Според прогнозата за времето днес на места в Западна България и Родопската област ще има значителни валежи, които ще продължат и през нощта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK