Правят „Зелена зона в училищния двор“ в ОУ “Проф. Марин Дринов“ – Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Стойността на разработката е 4996 лв. и ще даде възможност да се подобри дворното пространство за отдих и игра

Проектното предложение на ОУ “Проф. Марин Дринов“ – Кюстендил, "Зелена зона в училищния двор" е одобрено в конкурса “Обичам природата и аз участвам” в рамките на ежегодната национална кампания „Чиста околна среда“.

Стойността му е 4996 лв. и ще даде възможност да се подобри дворното пространство за отдих и игра. Придобилата широка обществена популярност кампания се провежда от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за 18-та поредна година.

Целта на кампанията „Чиста околна среда – 2021г.“ е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем.

С реализацията на дейностите по Националната кампания „Чиста околна среда – 2021г.” се цели реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK