Склад за нелегален алкохол и тютюн разкриха в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Двама са задържани

Полицаи и митничари провериха склад в Благоевград, ползван от 51-годишен благоевградчанин. Произвеждал нелегално алкохол.

При обиска са намерени: бодони, около 4 600 литра безцветна течност с мирис на спирт и с алкохолно съдържание около 94,8%, без задължителен бандеролен знак и две електрически помпи за прехвърляне на течности.

При последващи действия е извършена проверка на лек автомобил „Шкода“, паркиран пред склада, в който са открити: 15 бутилки с вместимост от по 10 литра, съдържащи безцветна течност с мирис на спирт, около 480 празни  пластмасови бутилки и около 8 кашона с капачки и дръжки за пластмасови бутилки.

В хода на работата по случая е извършено претърсване на жилище в Благоевград, обитавано от ползвателя на складовото помещение, като в прилежащ към жилището гараж са установени около 59 пластмасови бутилки с вместимост от около 10 литра всяка, съдържащи безцветна течност с мирис на спирт.

51-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

Вчера е извършена и проверка на жилище в града, обитавано от 55-годишен благоевградчанин, при която са открити: около 1,800 килограма нарязан тютюн без задължителен бандеролен знак.

Иззети са и вещи, за които се предполага, че са обект на престъпление: около пет таблета, шест мобилни телефона, осем лаптопа, десет фотоапарата, раница с професионален фотоапарат  и фотографски аксесоари, два CD плеъра и три видео камери.

Обитателят на жилището е задържан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK