Три поредни катастрофи с камиони за щастие завършиха без жертви

Снимка: Infomreja.bg

Има пострадали

Вчера следобед на АМ "Марица", в посока гр. Свиленград, се е движил влекач "Рено" с прикачено към него полуремарке, управляван от 57-годишен водач. Шофьорът застигнал и блъснал лек автомобил "Тойота", управляван от 74-годишен мъж.

Вследствие на удара лекият автомобил се преобърнал по таван в аварийната лента, а водачът му е получил фрактура на китката на лявата ръка и разкъсно-контузни рани по главата и тялото. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Хасково, без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство по чл. 343 от НК.

Още един инцидент е станал с товарен автомобил.

В 14.40 часа на тел. 112 постъпил сигнал за катастрофа в близост до крайпътен комплекс преди Видин. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че унгарски влекач с прикачено полуремарке, шофиран от 55-годишен водач, движещ се в посока Дунавци, предприел маневра ляв завой при входа на крайпътния комплекс, отнемайки предимство на насрещно идващия лек автомобил „БМВ“.

Колата, управлявана от 29-годишен шофьор, се е ударила в дясната част на товарната композиция. Пострадала е 26-годишна видинчанка, пътничка в БМВ-то. Жената е с фрактура на горен крайник, без опасност за живота.

Пътно произшествие без пострадали е възникна вчера на 230 км от автомагистрала „Тракия”, в района на Нова Загора.

Сигналът е получен в 13,27 часа. Водач на товарен автомобил, превозващ фураж, е загубил управление и е излязъл извън пътното платно. От произшествието няма пострадали, причинени са материални щети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK